Jakubus I kuchnia i bar
Szef Kuchni / Wicedyrektor Hotelu
W branży od 20 lat. Doświadczenie zdobywał w renomowanych i odznaczanych przewodnikiem restauracjach i hotelach w m.in. w Anglii, Szkocji, Norwegii, Niemczech i Azji. Organizator targów i pokazów gastronomicznych w Polsce i na świecie między innymi Polagra food Polska, Gruene Woche Niemcy. Człowiek o wielkim zaangażowaniu i sile przebicia. We współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Agencją Rynku Rolnego oraz firmą Upemi prowadził polską restaurację na największych światowych targach w Azji – Shanghai Expo 2010, promując polską tradycję kulinarną i produkty spożywcze.
Członek Europejskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni Euro-Toques. Współtwórca wizji Hotelu Jakubus, w którym od 7 lat pełni funkcję Szefa Kuchni oraz funkcję zastępcy dyrektora hotelu. Jest współtwórcą trzech rekordów, które zostały wpisane do światowej Księgi Rekordów Guinessa. Zarówno prywatnie, jak i zawodowo, najbardziej ceni u ludzi zaangażowanie i chęć współpracy, powtarzając, że zespół to cały sukces firmy. Pasjonuje go współczesna koncepcja odżywiania oraz możliwość wspierania produktów małych, polskich rzemieślników. Stawia na ciągły rozwój kariery zawodowej, nieustannie szukając nowych wyzwań i partnerów do współpracy. Jego specjalnością są dania kuchni polskiej, tworzone w nowoczesnym, „swobodnym” wydaniu.